Burger Bar – franczyza w gastronomii

0
2582

Możliwości jakie daje otwarcie restauracji na zasadzie franczyzy są bardzo duże. To świetny pomysł na prowadzenie biznesu nawet w przypadku osób, które chcą otworzyć lokal gastronomiczny, ale nie mają w tej dziedzinie żadnego doświadczenia. Okazuje się, że przy odrobinie determinacji i samozaparcia można osiągnąć sukces – w oparciu o renomę i silną pozycję obecnej już na rynku marki premium.

Pomysł na burger bar

Przykładem prężnie działających restauracji otwartych na zasadzie franczyzy są burger bary. W ostatnich latach takie miejsca zyskały na popularności, ze względu na modę na kuchnię amerykańską, ale też przez wyraziste smaki i solidne porcje. Burger bary oblegane są przez wielbicieli dobrego jedzenia. To doskonałe miejsca na lunch i wieczorne spotkania w gronie przyjaciół. Wbrew pozorom, burger bary nie muszą oferować śmieciowego jedzenia. Menu w oparciu o najlepszej jakości składniki – świeże pieczywo własnego wypieku, wysoko gatunkową wołowinę i świeże warzywa sprosta wymaganiom klientów o najbardziej wysublimowanym podniebieniu.

Czym dokładnie jest franczyza?

Jest to umowa partnerska zawarta pomiędzy dwoma niezależnymi prawnie i finansowo firmami. Jedna z nich jest franczyzodawcą (a więc właścicielem marki premium posiadającym doświadczenie i know-how). Druga to franczyzobiorca, czyli firma, która prowadzić będzie działalność w oparciu o zbudowaną strategię marki, zgodnie z filozofią całego przedsiębiorstwa.

Jakie cechy powinien mieć idealny franczyzobiorca?

Doświadczenie nie jest warunkiem koniecznym. Jednak istnieje szereg cech, które są pożądane u partnerów przez franczyzodawców. Przede wszystkim osoba podejmująca się zadania otwarcia restauracji musi być ambitna, przedsiębiorcza i dynamiczna. Oznacza to, że musi w pełni oddać się podjętemu wyzwaniu i na bieżąco działać w kierunku rozwijania swoich działań. Do tego dochodzą wymagania finansowe i techniczne – posiadanie pewnego kapitału przeznaczonego na inwestycję, lokalu do prowadzenia działalności przystosowanego do celów gastronomicznych (i w dobrej lokalizacji). Podpisanie umowy na franczyzę oznacza także gotowość do przejścia cyklu szkoleń. Jednak to co najważniejsze to nastawienie na sukces. Pozytywne myślenie jest kluczem do osiągnięcia zamierzonych celów!

Burger Bar sieci Grill Way Bar

Jedną z firm, które oferują współpracę za zasadzie franczyzy jest sieć Grill Way Bar. Celem przedsiębiorstwa jest stać się marką rozpoznawalną, lubianą i szanowaną przez miłośników amerykańskiej kuchni. Aby rozszerzyć swoją działalność poszukuje ona rzetelnych i ambitnych partnerów do podpisania umowy franczyzowej na bardzo korzystnych warunkach. W zamian oferuje pełną opiekę merytoryczną, pomoc na starcie jak i w trakcie prowadzenia Burger Baru. Głównym jej zamierzeniem jest stworzenie sieci modnych restauracji prowadzonych z zachowaniem najwyższych standardów obsługi i jakości.

grillway franczyza

[Głosów:2    Średnia:5/5]